ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

English facebook-icon-preview-1 Colour Full insta

Μέρα 2η

Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε, Χλόη Μελίδου

Επί Των Υδάτων - 30’

 

«Στο μεσοστράτι απάνω της ζωής μας, σε σκοτεινό πλανέθηκα ρουμάνι, τι ‘ταν ο δρόμος ο σωστός χαμένος. Αχ τί βαρύ πως ήταν να στορήσω το άγριο, δασό, σφιχτοπλεμένο δάσο που ως θυμηθώ ανανιώνεται η τρομάρα, τόσο πικρό που λίγο πιο’ ναι ο χάρος. «...» Να ξαναπώ πως μπήκα δεν κατέχω, τόσο βαρύς με πλάκωνε ύπνος τότε που της αλήθειας ξέσφαλα τη στράτα. «...» Κι όπως αυτός που, με κομμένη την ανάσα, βγαλμένος απ’το πέλαο στ’ακρογιάλι, γυρνάει και τ’άγρια τα νερά αγναντεύει, όμοια η ψυχή μου που’ φευγεν ακόμα, πισωγυρνάει να ξαναδεί το διάβα, που ζωντανό ποτέ του δεν αφήκε...»

Δάντης, Θεία Κωμωδία, Κόλαση τραγούδι Ι, ( Εκδόσεις Καζατζάκη, Αθήνα 2010).

 

Συντελεστές

Χορογραφία: Χλόη Μελίδου

Χορεύουν: Μάγδα Αργυρίδου, Μαρί Γεωργίου, Μάριον Ευσταθίου, Βίκυ Κάλλα, Εύη Καρσερά, Νάταλυ Τσίγκη.

Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχαρίου

Κοστούμια: Ase

Σκηνικά: Hardy Hanneman

Μαρία Κασάπη

i-human - 15’

 

‘Ενα ζευγάρι, δύο κινητά και μία σχέση. Μια σχέση του ανθρώπου με το κινητό του και όχι του ανθρώπου με τον άνθρωπο. Πόσο ΄κοντινή’ σχέση έχεις με το κινητό σου, άραγε; Ξέρεις πότε να σταματήσεις; ‘Εχεις λίγο κινητό στην καθημερινότητα σου ή λίγη καθημερινότητα στο κινητό σου?

Αλλά πάνω από όλα να θυμάσαι ότι είναι ένα ψέμα που μπορεί να λέει αλήθεια.

Μελίνα Σοφοκλέους

Voicemail - 10’

 

Αυτό το σόλο κομμάτι που παρουσιάζεται από τη χορογράφο στοχεύει να εξερευνήσει την πρόκληση της σωματικότητας που οφείλεται στην ηλικία ενός σύγχρονου χορευτή τοποθετημένου στο σώμα ενός νεαρότερου χορευτή. Εμπνευσμένη από αφηγήματα προσωπικών φωνητικών αρχείων, το έργο στοχεύει στην εδραίωση της ταυτότητας του καλλιτέχνη, ο οποίος πρόκειται να διαπραγματευτεί την ισορροπία μεταξύ του αφηρημένου, εννοιολογικού πειραματισμού και τεχνικής δεξιοτεχνίας που καθορίζει τις σημερινές ανάγκες της σύγχρονης χορευτικής σκηνής.

 

Βαθιά ριζωμένη στη σωματική εξερεύνηση, το έργο αυτό θα ενισχυθεί από τη δουλειά της εικαστικού καλλιτέχνη Χριστίνας Παπακυριάκου, η οποία θα διαμορφώσει το χώρο με ζωντανές προβολές. O χαρακτήρας των πολυμέσων του έργου έχει στόχο να δημιουργήσει μια πλήρη αισθητική εμπειρία για το κοινό.

Πάνος Μαλακτός

Hire me, please - 15’

 

Η ακρόαση ως συνθήκη. Ως σωματική και ψυχολογική κατάσταση. Ως εξελικτική διαδικασία. Ως βαναυσότητα. Ως σχέση εξουσίας. Ως δήλωση. Ως εμπόδιο. Ως προαπαιτούμενο. Ως «ταξίδι». Ως ταξίδι. Ως ετυμηγορία. Ως απαξίωση της προσωπικότητας. Ως απολογισμός. Ως παιχνίδι ρόλων. Ως απόρριψη. Ως εξερεύνηση των ορίων. Ως απόλυτη διαθεσιμότητα.

 

Ο Πάνος Μαλακτός ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του πρώτου μέρους της τριλογίας Hire Me Please, διεισδύει και εκτίθεται ξανά στη συνθήκη της ακρόασης (audition), την οποία είναι «υποχρεωμένος» και ο ίδιος να περάσει ως ένας «νέος» χορευτής. Έχοντας σαν αφετηρία το πρώτο μέρος της τριλογίας, ο χορευτής και χορογράφος, επαναδιαπραγματεύεται, εμβαθύνει αλλά και διευρύνει τις θεματικές του αναφορές: Το Hire Me Please 0002 κινείται χωρις αιδώ στα όρια μιας σαρκαστικής χορευτικής επιτέλεσης.

smIMG-d0802c74c965733a102c42a826cbf867-V PHONE LICKsm melina photosm panos malactossm

Αμφίδρομο Χοροθέατρο, Έλενα Χριστοδουλίδου

We_men - 25’

 

Tι βλέπουμε; Τι αναγνωρίζουμε; Τι μας είπαν; Τι μας έκρυψαν; Πόσoι εαυτοί –αντρικοί και γυναικείοι χωρούν σε μια ανθρώπινη ύπαρξη; Γυναίκες – συνδυάζουν την μια εικόνα δίπλα στην άλλη, εναλλάσσουν ταχύτητα, απρόσμενες συναντήσεις, αυθόρμητες πράξεις. Γλιστρώντας από την μια στιγμή στην άλλη αναζητώντας το χιούμορ, γρήγορα αντανακλαστικά και χωρίς καμιά επιστροφή. Ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, η μητρότητα, η βιοτική πάλη, η κοινωνική αδικία, η μετανάστευση ,η προσφυγιά ,η επιβίωση, η απώλεια ,η μοναξιά , η επανασύνδεση, η γαλήνη. Γυναίκες … η Ομορφιά που φαντάζει Περιττή στον κόσμο των ανδρών : διωκόμενη , βαλλόμενη, θυματοποιημένη.

 

Συντελεστές

Χορογραφία: Έλενα Χριστοδουλίδου

Χορεύτριες: Στέφανη Παπαδοπούλου, Νικόλ Γιάννακα, Χριστιάνα Ευτυχίου

Mουσική:  Xάρης Σοφοκλέους

Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου

Βίντεο: Κλίτσα Αντωνίου

Σχεδιασμός φωτισμού: Άλεξ Γιότοβιτς

We_men amfidromo 1sm