ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

English facebook-icon-preview-1 Colour Full insta

Μέρα 1η

Σουζάνα Φιαλά

“cold shiny screens” - 25'

 

Μέσα από τις κρύες, λαμπερές οθόνες των συσκευών με τις οποίες είμαστε τόσο συνδεδεμένοι, η πραγματικότητα μεταμορφώνεται σε μια γκροτέσκα ευθυμία, καθώς οι χρήστες προσπαθούν να αυξάνουν τα “likes” και τη φήμη τους στα social media και όπου η “ομοιοπάθεια” εξαλείφει την ατομικότητα και την ελεύθερη βούληση.

 

Συντελεστές

ιδέα/χορογραφία/κατεύθυνση: Σουζάνα Φιαλά

performance/συν-δημιουργία: Ράνια Γλυμίτσα, Έλενα Γαβριήλ, Julia Brendle, Αλεξία Περδικάκη

επιπλέον performers: Ελευθερία Σωκράτους, Μαρία Αλεξάνδρου

mentoring: Παύλος Κουντουριώτης, Ροδιά Βόμβολου

φωτισμός: Σουζάνα Φιαλά σε συνεργασία με Παναγιώτη Μανούση

φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης

Νάταλυ Τσίγκη

Who Am I - 15

 

Οι δυο γυναίκες κυριαρχούμενες από την ιδέα της τελειότητας, προβάλλουν μια εξωτερική, ψεύτικη εικόνα για να αποκομίσουν την απαραίτητη προσοχή, αποδοχή και αγάπη. Υιοθετούν έναν ανταγωνιστικό εαυτό, νομίζοντας πως έτσι πρέπει να είναι και πως έτσι πρέπει να κινούνται για να είναι αποδεκτές.

 

Αυτό όμως σιγά σιγά εξασθενεί και τελικά αποδέχονται και απλά αγαπούν αυτό που υπάρχει γύρω τους και το πιο σημαντικό, αυτό που υπάρχει μέσα τους, επιτρέποντας έτσι να ανθίσει ο Πραγματικός Εαυτός τους.

 

Συντελεστές

Νάταλη Τσίγκη

Βίκη Κάλλα

Στυλιάνα Ιωάννου

Μουσική: Θεόδωρος Marouf

Φωτογραφία: Pablo Picasso - Portrait of Jaqueline

 

Vision Q Aneesha Μιχαήλ

into the roots... - 15’

 

Ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε, ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τα βάρη που φέρνει η ζωή. Πρώτα έρχεται ο άνεμος, φυσάει με μια δύναμη που μας αφαιρεί την αξιοπρέπειά μας.  Γυμνοί πιά, ελαφριοί σαν πούπουλο, χορεύουμε στη μελωδία της ζωής. Η καρδιά μας δεν έχει άλλη επιλογή παρά να μας οδηγήσει πίσω στο λίκνο της ζωής. Μόνο έτσι μπορούμε να βρούμε τη δύναμη για αναγέννηση, και με το σπαθί της αλήθειας κόβουμε τα δίκτυα του εγωισμού μας. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μέσα μας ένα κενό. Με τι θα το γεμίσουμε;  Ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε την πνευματικότητα μας.

 

Συντελεστές

Χορογραφία/ Performer:  Aneesha Μιχαήλ

Συνθέτης/ Μουσικός:  Βασίλειος Φιριππής

Δραματουργός/ Μέντορας:  Bush Hartshorn

Φωτογράφος:  Κυριάκος Καδής

Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Susan Παπά

Χάρης Κούσιος

Something might happen potentially more beautiful - The certainty of chances 25’

 

Ο Χάρης Κούσιος στο νέο του έργο για δύο χορευτές εμπνέεται από την πειραματική μουσική

συνθετών της δεκαετίας του 1970, όπως ο John Cage, Steve Reich, Cornelius Cardew, Terry Riley και ο Gavin Bryar. Ο Κούσιος δημιούργησε ένα καθαρό κινητικό μοτίβο - μια δομημένη αλληλουχία κινήσεων, που στην επανάληψη του δίνει στους χορευτές την ελευθερία να επιλέξουν τη σχέση τους με το χώρο, το χρόνο και το ρυθμό. Οι ρωγμές αυτές στην καθαρότητα του μοτίβου δημιουργούν «τυχαίες» συναντήσεις, διαφορετικές απόπειρες επικοινωνίας δυο σωμάτων, σε πραγματικό χρόνο μπροστά στους θεατές, συνθέτοντας έτσι κάθε φορά μια νέα αφήγηση. Ο έλεγχος του τελικού αποτελέσματος μεταβιβάζεται από το δημιουργό στον ερμηνευτή, η αυστηρή δομή αποδομείται διανοίγοντας έτσι την πιθανότητα να συμβεί κάτι, κάτι πιθανώς πιο όμορφο από οτιδήποτε προαποφασισμένο.

 

Συντελεστές

Χορογραφία: Χάρης Κούσιος

Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη

Χορευτές: Έμυ Κορφιά, Χάρης Κούσιος

Κοστούμια: He_m_n_oid

Μουσική: Μαρίνα Ξαφολίδη

Φωτογραφία: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου

03 Oct19_131 Dance Platformsm Picture1 copy aneesha photosm DSC03875-02sm